Momenteel neem ik geen nieuwe hondjes aan in het trimsalon.​​​​​​​​​​​​​​
WAAROM KIEZEN VOOR TRIMSALON FILOVA

Zelf ben ik maatschappelijk werker van opleiding. In 2010 koos ik er puur uit hobby overwegingen voor om een cursus hondentrimmer te gaan volgen. In eerste instantie om mijn eigen honden de ideale verzorging te kunnen geven. 
Ik volgde de 2-jarige cursus hondentrimmer bij Syntra. Deze opleiding omvat een theoretisch gedeelte waarbij ik mij een grondige kennis van de anatomie van de hond en de nodige ziektebeelden eigen maakte. Een tweede en nog groter deel van de cursus omvatte de praktijk waarbij ik mij al de trimtechnieken eigen maakte. Ik behaalde mijn diploma met grote onderscheiding. 
Om nog meer ervaring op te doen, ben ik in 2010 en 2011 stage gaan doen in een trimsalon waar de eigenaar zich kan beroepen op meer dan 20 jaar ervaring.
Wanneer u dus kiest voor een bezoek aan trimsalon FILOVA, kan u er zeker van zijn dat uw hondje met de nodige kennis van zaken zal behandeld worden.
Toch beschouw ik dit niet als mijn grootste troef. Het is namelijk evident om de nodige kennis op te doen alvorens je met dieren gaat werken. Trimsalon Filova staat erop dat uw hond in een gemoedelijk sfeer wordt opgevangen. Het is immers meestal zo dat uw lieveling niet zo te vinden is voor die grondige verzorgingsbeurt. Stress kan dan gemakkelijk toeslaan. Met zeer veel geduld zal ik dit proberen op te vangen. Om die reden neem ik altijd een ruime planning zodat de nodige tijd aan uw hond kan besteed worden. ​​​​​​​​​​​​​​


​​​​​​​

VROEG BEGONNEN IS HALF GEWONNEN

Het dagelijkse onderhoud van de vacht hoort natuurlijk tot de verantwoordelijkheid van het baasje. Doch af en toe langsgaan in het trimsalon is toch een aanrader voor alle rassen. 
Ook kruisingen en kortharigen kunnen er wel bij varen. Vooral in de ruiperiodes kan een bezoekje aan trimsalon Filova wonderen doen.  De frequentie van uw bezoeken aan het trimsalon is afhankelijk van ras en wensen van de baas. U kan er niet vroeg genoeg mee beginnen. 
Van zodra uw pup volledig ingeënt is, kan hij al starten met de puppygewenning. Hierbij laten we hem in kortere sessies kennis maken met  borstel en kam, wasbak, haardroger, nagelknipper e.d.. Tijdens zo’n sessies kunnen we het baasje ook laten zien op welke manier hij thuis zijn pupje best kan verzorgen en voorbereiden op een grondige trimbeurt bij Filova. 
Een dergelijke puppygewenning neemt doorgaans slechts een kwartiertje in beslag, maar het is wel de ideale manier om uw hondje latere stress in het trimsalon en bij het dagelijkse onderhoud te besparen. 
De eerste sessie voor een pup die jonger is dan 4 maanden is gratis. Gelieve ook wel een afspraak te maken.
​​​​​​​
​​​​​​​WAT VERSTAAN WE ONDER TRIMMEN?

Trimmen is de verzamelnaam voor al de handelingen die er
in een trimsalon bij uw hond gedaan worden. Dit omvat knippen, plukken, scheren, efileren, wassen, drogen, nagels knippen en oren en ogen reinigen. Afhankelijk van ras
en vachtsoort wordt er bepaald welke trimtechniek er
zal toegepast worden. WildWash
Ik gebruik alleen natuurlijke shampoos en conditioners van de merken Espree en WildWash
image-280918-ESRAI_trio_web.png
Rainforest Espree shampoo, conditioner en parfum
AFSPRAAK

Ik werk alleen op afspraak om zeker voldoende tijd te kunnen spenderen aan elke hond.
Een afspraak kan je maken: 
- Telefonisch: 0474 34 62 97 (bereikbaar op maandag van 18 uur tot 21 uur, dinsdag, woensdag en donderdag vanaf 13 uur tot 21 uur, vrijdag en zaterdag van 8 uur tot 19.00 uur en zondag van 9 uur tot 13 uur) => indien ik niet kan beantwoorden, spreek gerust je naam en telefoonnumer in en ik bel je zo snel mogelijk terug tijdens de uren hierboven vermeld.
 - via e-mail
Gelieve voor het bezoek aan trimsalon Filova je hond voldoende uit te laten.
Je hond ook niet met een volle maag naar het trimsalon brengen.
Voor de plukhonden, 14 dagen voor de afspraak niet wassen.
Behandel uw hond regelmatig tegen vlooien en teken.